Bezienswaardigheden Tilburg

Tilburg is één van de mooiste steden dat Noord-Brabant rijk is. Het is er altijd heel gezellig en je zult je er geen moment vervelen. We hebben de mooiste bezienswaardigheden van Tilburg voor je op een rij gezet die je zeker niet mag missen.

De Pont Museum

Als kunst jou boeit dan mag een bezoek aan De Pont museum zeker niet ontbreken. Je zult oog in oog komen te staan met hedendaagse kunst van verschillende kunstenaars. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Willem de Kooning, Wolfgang Laib, Silvia Martes, Hans de Wit en Bettie van Haaster. Op het moment dat je het terrein opkomt maak je kennis met het indrukwekkende ‘Sky Mirror’ dat is gecreëerd door Anish Kapoor. Verder organiseert het museum ook wisselende tentoonstellingen inclusief rondleidingen. Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van maandag en is te vinden op het Wilhelminapark 1.

Het Dwaalgebied

Als je in het centrum van Tilburg bent wandel dan eens richting het Dwaalgebied. Hier zitten allemaal winkels gevestigd in een schilderlijke omgeving. Van lokale ondernemers tot grote namen. Neem in de middag de tijd om uitgebreid te lunchen in één van de gezellige horecagelegenheden en laat de gebouwen indruk op je maken. Mocht je op zondag de stad willen bezoeken is er ook een markt aanwezig in het Dwaalgebied. Dat wordt ook wel de Dwalerij genoemdt.

Paleis Raadhuis

Op het stadhuisplein vinden we een prachtig paleis. Het voelt magisch aan en het lijkt alsof je in het buitenland bent beland. Dit moet je hebben gezien en foto’s van hebben geschoten! Het was in het verleden de onderkomen van koning Willem II. Tilburg was een stad naar zijn hart en wou graag in het centrum wonen toen hij zijn vader opvolgde in het jaar 1840. Door de jaren heen is het paleis voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo is het een tijd een commandopost geweest toen de tweede oorlog aan de gang was maar ook als school. Momenteel wordt het pand gebruikt door de gemeente van de stad.

Piushaven

Een andere plek wat zeker het ontdekken waard is, is de Piushaven. De haven is gecreëerd door de gemeente en ligt tegen het Wilhelminakanaal aan. Er is van alles te doen. Tijdens de warme dagen kun je een duik nemen, je nieuwe SUP-board uitproberen of gaan roeien. Het is ook een prachtige plek om een wandeling te maken. Verder zijn er meer dan voldoende restaurants te vinden waar je een hapje kunt eten. Een avond los gaan kan ook in de verschillende cafés die er te vinden zijn. Het is ook mogelijk om er te wonen.

LocHal bibliotheek

Een plaats waar veel mensen bij elkaar komen is de LocHal Bibliotheek. Het kan natuurlijk zijn dat het lezen van boeken niet jou ding is maar het zeker aan te raden om eens te gaan kijken. Het is gelegen naast het centraal station in een loods waar de locomotieven stonden. Je kijkt je ogen uit op het moment dat je binnenkomt. Naast dat het dient als bibliotheek is het ook mogelijk om een werkplek te huren en worden er regelmatig evenementen georganiseerd.