Bioscopen Tilburg

Naar de bioscoop met vrienden, je partner of familie is leent zich prima voor een gezellige avondje uit. Het is ook een ideale afsluiter van een mooie dag. In Tilburg zijn er maar liefst drie bioscopen te vinden waar je uit kunt kiezen om de film te gaan bekijken die je zo graag wilt zien. Zo zijn er twee Pathe's en de andere bioscoop heet Cinecitta. We bespreken ze alle drie zodat jij de juiste keus kunt maken.

Pathé Tilburg Centrum

De bekendste bioscoop in Tilburg is de Pathé Tilburg Centrum. Het is een IMAX-bioscoop waar je kunt genieten van de nieuwste films die zijn uitgekomen. Met behulp van de IMAX technologie zul je films ervaren op een hele andere manier. De schermen waar de films op worden gedraaid zijn een stuk groter maar ook scherper als normaal. Je hebt het idee dat het geen film is, maar realiteit. Ook het geluid is van fantastische kwaliteit.

De grootste zaal van deze Pathé vestiging heeft maar liefst de beschikking over 352 stoelen. Verder zijn er nog zes andere zalen aanwezig. Er is een totale capaciteit van 1341 stoelen. De bioscoop is rolstoelvriendelijk en er is ook een invalidentoilet aanwezig. Ze zijn dagelijks geopend en je bent 30 minuten voor aanvang van de film welkom. Zo heb je voldoende tijd om popcorn en je favoriete drankje te scoren.

De bioscoop is eenvoudig te bereiken met de auto. Je kunt parkeren op de Heuvelpoort, de Pieter Vreedeplein garage of de Tivoligarage. Er zijn ook meerdere bussen die de route afleggen naar de bioscoop.

Pathé Tilburg Stappegoor

Tilburg heeft nog een Pathé in de stad zitten. Namelijk Pathé Tilburg Stappegoor dat gevestigd is op het Olympiaplein. In deze vestiging zijn films niet in IMAX te zien maar dat mag de pret zeker niet drukken. Opvallend is dat deze bioscoop een stuk groter is als de andere. Er zijn in totaal maar liefst 2515 stoelen onderverdeeld in twaalf zalen. Je kunt iedere dag terecht bij deze bioscoop en je bent vijftien minuten voor de eerste voorstelling begint welkom. Bij de horeca kun je van alles kopen. Natuurlijk popcorn, zoet en zout maar ook chips, snoep en ijsjes.

Met het openbaar vervoer is de bioscoop prima te bereiken. Als je met de auto wilt komen betaal je € 2,20. Koop je een parkeerticket bij de kassa krijg je een euro korting.

Cinecitta

De laatste bioscoop dat gevestigd is in Tilburg is Cinecitta. De bioscoop is iedere dag geopend van 10:30 tot 00:00 uur. Het is ook mogelijk om bij de ristobar te genieten van een lunch of diner. Ze hebben een uitgebreid filmaanbod en tickets zijn scherp geprijsd. Doordeweeks betaal je slechts € 10,50 en in de weekenden slechts één euro meer. Een ander voordeel is dat er geen voorfilms worden getoond en ook pauzes zijn geschrapt waardoor je non stop kunt genieten van de film. Cinecitta is te vinden op de Willem II Straat 29