Bus naar Efteling

Wil je met de bus naar de Efteling via station Tilburg? Dat kan! Zodra je aangekomen bent op het station in Tilburg kun je namelijk kiezen uit verschillende buslijnen. Bus 300 en 301 rijden namelijk rechtstreeks naar de Efteling vanaf het station. De busrit duurt ongeveer 20 minuten, het is goed om daar rekening mee te houden. Lopend naar de Efteling vanaf station Tilburg is niet te doen, het is namelijk een afstand van ongeveer 16 kilometer.

Voordeel openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar de Efteling kent een groot voordeel ten opzichte van de auto. De afgelopen jaren zijn de parkeerkosten namelijk steeds verder verhoogd. In 2022 betaal je namelijk 12,50 euro aan parkeerkosten (per auto). Stel dat je met een ander stel een bezoek brengt aan de Efteling en jullie komen met 2 auto’s, dan ben je dus 25 euro kwijt. Zonde natuurlijk! Met de trein / bus heb je dit probleem uiteraard niet. De buslijn stopt voor de ingang van de Efteling en je kunt zo doorlopen naar de entree om vervolgens je favoriete attracties in te stappen. Weet je al welke attractie je als eerste gaat bezoeken? De Vliegende Hollander, of toch de Baron 1898?

Aankomst- en vetrektijden

We kunnen ons voorstellen dat je zoveel mogelijk in de Efteling aanwezig wilt zijn tijdens de openingstijden. Stel dat het park open gaat om 10.00 uur (dat is meestal de openingstijd), dan wil je hoogstwaarschijnlijk ook bij de opening aanwezig zijn. Zo kun je maximaal profiteren van de tijd in het park. Om op te tijd te kunnen zijn moet je natuurlijk wel weten hoe laat de bus aankomt. Gelukkig zijn er verschillende websites waarmee je snel kunt achterhalen wat de bustijden zijn. Een van de bekendste is 9292ov.nl. Deze site heeft een duidelijk inzicht en is altijd actueel als het gaat om reistijden. Je komt hierdoor niet voor vervelende verassingen te staan.