Tilburg universiteit station

Tilburg kent drie verschillende treinstations. Eén van die stations is Tilburg Universiteit station. Deze wordt vooral gebruikt gemaakt door de studenten die studeren aan de universiteit van Tilburg. In de spitsuren is het hier dan meestal ook heel erg druk. Het is een klein station met weinig voorzieningen maar je hebt wel de mogelijkheid om iets te kopen in de Kiosk. Je fiets doe je veilig parkeren in een fietskluis.

Zet je fiets in een fietskluis

Het station Tilburg Universiteit heeft geen bewaakte fietsenstalling maar heeft wel meerdere fietskluizen beschikbaar gesteld rondom het station. Zo staat je fiets gegarandeerd veilig en hoef je je geen zorgen te maken dat deze eventueel gestolen of gesloopt wordt. Om de fietskluis te kunnen gebruiken dien je een abonnement af te sluiten bij de NS. Het kan zijn dat er geen fietskluizen meer beschikbaar zijn en je moet wachten tot er eentje vrijkomt. Het huren van een fietskluis kost € 109,00 per jaar. Ze zijn alleen geschikt voor fietsen en niet voor scooters en bromfietsen.

Parkeren Tilburg Universiteit Station

Je kunt je auto eenvoudig rondom het station parkeren in één van de woonwijken. De meeste plekken zijn betaald parkeren en je moet goed opletten dat sommige plekken alleen toegankelijk zijn voor vergunninghouders. Op de Troelastraat kun je je auto gratis parkeren. Aan de oostkant van het station is ook een Park and Ride beschikbaar.

Voorzieningen Tilburg Universiteit station

Omdat dit een klein station betreft betekent dit ook automatisch dat er maar weinig voorzieningen beschikbaar zijn. Er is wel een kiosk aanwezig waar je diverse producten kunt kopen. Denk aan broodjes, snacks, frisdrank en een heerlijk bakje koffie. Verder is er de mogelijkheid om een OV fiets te huren. Op de website van de NS kun je van te voren zien hoeveel er nog aanwezig zijn. Ook zijn er taxi’s aanwezig en als de nood hoog is kun je gebruik maken van het toilet.